2016 Joakim Enerud
Årets pristagare finns i vår friidrottssektion och har i stora delar av verksamheten arbetat under devisen, "att verka utan att synas".
Joakim! Du har ett mångårigt engagemang i sektionen, som ledare, tränare, administratör, kassör och styrelseledamot. Du är också den som på ett mycket förtjänstfullt sätt, är "navet" i styrgruppen, för det årliga "Blodomloppet".
Du är ett bra föredöme för en ideellt arbetande ledare i vår förening och är väl värd denna utmärkelse.
2015 Lennart Berglund
en trotjänare i fotbollens tjänst som tidigare belönats med diverse utmärkelser bl.a Strands förtjänsttecken i guld. Hedersmedlem nr 13.
Lennart började som ledare när pojkarna Anders och Erik spelade ungdomsfotboll i slutet av 80-talet.
Under 90-talet var Lennart huvudansvarig för
u-fotbollen till dess att pojkarna slutat med fotbollen och flyttat från orten.
Nu följde en period av låg aktivitet och den varade under större delen av 2000-talet.
Nu har Lennart kommit igen och nu på 2010-talet är han mtrl. ansvarig för fotbollsektionens ungdomsverksamhet och han har även en plats i
sektionsstyrelsen."
2014 Marie Allgulander
Marie har, med ett brinnande intresse, under en lång tid av år, verkat i vår Handbollssektion, som Spelare, Ungdomsledare, tränare, Utbildare och utvecklare av ungdomsverksamheten. Kassör och Ordningsman (det ska vara ordning och reda).
Citat från en spelare i allsvenska laget som varit med från början:
"Hon är en som har koll på läget"
"Hon har för oss värdefulla kunskaper"
"Hon har en förmåga att motivera andra"
Allt detta Marie har Du gjort för din kära handboll.
Det namn Du fick när Du erhöll "Styrelsens pokal" 2011, "Mrs Handboll", sitter fortfarande klistrat på Dig. Grattis Marie till Jubileumfondens pris, som du gjort dig väl förtjänt av.
2013 Alf Persson
har aldrig egentligen fått den uppskattning som hans gärning i föreningens tjänst förtjänar. Nu har vi äntligen fått chansen att ge honom det. Alf är ju föreningens fundament personifierad. Extremt många års arbete i stödtrupperna runt Strands IF. Funktionär på otaliga friidrottstävlingar och senare "starkeman" och  kassör i Supporterklubben. Dessutom alltid vänlig, hjälpsam och klok.
2012 Linda Faller
Linda har i mer än 25 år varit delaktiv i Strands IF:s konståkning och är fortfarande den drivande och ledande kraften som hjälper styrelsen i dess
arbete att hålla sektionen igång på och runt isen. Utan Linda vore inte detta möjligt.
Tack

2011 Matz Ståby
Hudik Cup & Matz Ståby, den kopplingen är det väl ingen som  missat. Vi skall även lägga till en aktiv karriär som fotbollspelare och därefter med ständigt olika uppdrag såväl inom sektionsstyrelse som huvudstyrelse. Matz har även varit ordförande för Strands IF under en period.
34 år som frontman och motor för Hudik Cup och dessutom ännu längre tid som aktiv och ledare i andra roller. Det kan man kalla en ledargärning utöver det vanliga och självklart kvalificerande för jubileumfondens pris.

2010 Anki Kristoffersson
Strandare från barnsben och präglad av pappa
Sören Broberg. Många år som ordförande i supporterklubben och dessutom klubbmästare i Strands huvudstyrelse. Alltid redo att ställa upp för föreningen när det så behövs.
Kiosken på Glysis är väl den plats man oftast sett Anki utföra sina tjänster. Vi kan inte nog tacka för hennes osjälviska insatser.
2009 Sören Olofsson
Sveriges bästa hemsida! Vem kan säga någonting annat? Ständigt på hugget, ständigt vaken för vad som händer i föreningen. Vi har hittat honom!  Mannen bakom vår fantastiska hemsida. Sören Olofsson började i föreningen som så många andra med att han hade idrottande barn. Han tog snabbt ansvar och blev en engagerad ungdomsledare i Strands IF’s fotboll. En tystlåten härjedaling är han, men med en enastående förmåga att se det lilla extra i idrottsvardagen och framför allt en förmåga att fånga detta på bild (med eller utan trix). Med glimten i ögat visar han gärna för alla en  idrottskamrat i någon generande situation. Han är bara bäst vår Sören. Tack så länge, hoppas du orkar fortsätta på samma sätt i många, många år.
2008 Hans Bäckström
Aktiv fotbollsspelare, ungdomstränare och styrelseledamot. Men framförallt insatserna för Hälsinge Marknad, kvalificerar honom för evigt i Strands historieböcker. Sällan har väl en person förknippats så hårt med ett så stort och betydelsefullt arrangemang som "markna´n" är för Hudiksvallsborna och framförallt arrangörsklubbarna Strand, HIF och ABK.
Utmärkelsen går till en ledare i Strands IF, som under lång tid gjort betydelsefulla insatser för föreningen.
Grattis Hasse! Du är väl värd utmärkelsen.

2007 Bengt Holmberg
Bullrig, Bestämd, Betydelsefull, Bestående, Berörande, Blödig, Bollentusiast och Byggare är
Bengt.

En idrottsprofil som sedan barnsben på alla områden verkat inom Strands IF’s Handboll.
Från aktiv ungdom och senior till tränare, ledare och dessutom ordförande och kassör i sektionen.
Även huvudstyrelsen har fått ta del av Bengts tjänster under hans många verksamma år.

 
2006 Lasse Molin
Med en aldrig sinande nyfikenhet att alltid testa de senaste prylarna gjorde Lasse sig känd som "Mojjen". På senare år har nyfikenheten även sträckt sig utanför prylarna (även om de fortfarande finns kvar). Har du nå'n ny idé om något inom föreningen? Vill du dra igång något? Vill du vara med och göra något nytt i föreningens regi? Vem ställer upp? Jo, Lasse Molin så klart och aldrig tal om ersättning. En äkta föreningsmänniska kan inte personifieras bättre. Många år i Strands IF:s "tjänst". Lasse du är en uthållig, pålitlig och god kamrat.
2005 Kerstin Ganse
Kerstin Ganse tilldelas 2005 års pris ur jubileumsfonden för hennes mångåriga och framgångsrika arbete inom friidrottssektionen. Verka utan att synas är hennes signum.

<<Läs hela motiveringen>>

2004 Ragnar Sundberg
Ragnar har en entusiasm och kärlek till idrotten och en syn på densamma, framförallt när den bedrivs i föreningen i hans hjärta, som är ett föredöme för oss alla andra som kallar oss ”strandare”. Ragnar är inte bara delaktig i Strands IF’s 100-års historia som en av de största ledarna, han är även den som forskat i och dokumenterat den förening som ”skött idrotten här i sta’n” de senaste 100 åren.
2003 Lars Holm
Lars har varit knuten till Strands IF sedan 1980, först som anställd, men mellan åren 1993- 2002 som ordförande i fotbollssektionen. Sedan år 2003 har han varit medlem i huvudstyrelsen. Hans förmåga att med aldrig sviktande framtidstro ta sig an och komma igenom svårigheter både på det personliga planet och i ledargärningen har imponerat på oss. Uppslagsrikedom och kreativitet präglar hans arbete.
2002 Raymond Wiklund
 

 

Varje år, i 25 år, med början 2002, utdelas ett pris ur jubileumsfonden. Priset består av Strands Klubbmärke i guld infattat i klackring för herre och i brosch för dam.
 
Priset ska utdelas till ledare som i sitt arbete och genom sitt uppförande gagnat föreningen. Lång tid av i huvudsak ideellt arbete ska väga tungt, men kommitén kan i undantagsfall även belöna arbetsinsats under kortare tid, om den varit av synnerligt värde för föreningen eller någon av dess sektioner.
Det ska räknas som en merit om en priskandidat verkat över sektionsgränserna, men värdefullt arbete i bara en av sektionerna skall också ses som fullt tillräckligt för att komma ifråga.