2017
Andreas Dahlström
Han har spelat en ledande roll i vårt A-lag, samtidigt har han visat stora ledaregenskaper i såväl laget som i fotbollssektionen övriga arbete.
Mikael Jansson
Han startade som ungdomsspelare och fortsatte spela upp till a-laget. Har senare varit ledare under många år för flera olika lag.
Tog förra säsongen 2015-16
pojkar 01 till steg 4 i USM. Är från 2016 med i ledarstaben för damlaget.
2016
Joakim Enerud
har under många år varit engagerad inom friidrottssektionen. Från att i början ha halkat in på ett bananskal som omtyckt tränare i 10-13 årsgruppen har han vuxit till att bli kunnig på flera plan. Han har genom sitt engagemang varit med och bidragit till ett uppsving i antalet tränande och tävlande inom friidrotten i Strand.

I sektionsstyrelsen har han gjort och gör många viktiga insatser. Dessutom är han till stor hjälp vid våra egna tävlingar som ansvarig för målkamera och eltidtagning. Under de senaste åren har han även tagit ett allt större ansvar kring Blodomloppet, ett återkommande trevligt och uppskattat arrangemang för hela Hudiksvall med omnejd.

Kristine Djuanvat
har själv varit aktiv konståkare under många år och representerat föreningen ute på nationella tävlingar. De senaste åren har hon tagit allt större ansvar som tränare. Under säsongen blev hon godkänd på tränarutbildning Steg 2B. Förutom den vanliga is-träningen så ansvarar hon i år för åkarnas fysträning

Kristine tränar dels yngre åkare i konståkningsskolan, dels våra tävlingsåkare som tävlar på både c och b-nivå. Kristine visar ett stort engagemang för konståkningssektionen och detta är mycket uppskattat av oss alla!

2015

Kristian
Johansson Fantenberg

har trots sin ringa ålder (21) varit en stöttepelare i föreningens fotbollslag under flertalet säsonger. Han är en ledargestalt, både på planen och vid sidan om, och som lagkapten ledde han det framgångsrika "94-laget" till många segrar, och klivet upp till A-laget kom tidigt.

Bredvid planen har han jobbat med sponsring och förra sommaren var han med och ledde Strands Fotbollsskola.

Maja Allgulander
är en tongivande spelare och ledargestalt i vårt damlag i handboll. Maja har varit med den långa resan från knatte/flickhandboll till allsvenskan och alltid varit föreningen trogen trots många anbud från andra klubbar och högre divisioner. Maja har även varit med och hjälpt våra

ungdomslag som tränare och ledare.

2014

Jonathan Holm år en fin förebild för våra ungdomar och som alltid ställer upp för klubben när det behövs. Han delar gärna med sig av sin kunskap om idrott samt hoppar in som funktionär vid tävlingar för de yngre. Jonathan har genom sin träningsflit och motivation visat att man kan nå långt om man kämpar. De senaste åren har han nått en nivå inom
friidrotten där han gjort flera fina tävlingsresultat och dessutom slagit flera rekord i både löpning och hoppgrenar.
 

2013

Erik Åström har spelat i föreningen under många år - från pojklag till a-lag. Han har även under de senaste åren ställt upp och gjort några inhopp i målet, då målvakt saknas. Erik är en sammanhållande och mycket drivande kraft i vår ungdomssektion och han sitter även med i sektionsstyrelsen och blir där en naturlig länk mellan
senior- och  ungdomsverksamheten. Erik är med och arbetar och planerar för handbollens utveckling i nutid och framtid i Hudiksvall.
Per Åstrand får styrelsens pokal 2012 efter förslag av fotbollssektionens ledning med följande motivering.
Styrelsen finner att Per är en värdig representant för Strands IF.Han har ledaregenskaper, han är en god kamrat och han uppvisar ofta en smittande entusiasm som river omgivningen med sig

 

2012

Stina Damberg har varit aktiv i två av styrelsens sektioner, konståkning från 5 och friidrott från 7 års ålder.
 Efter sin aktiva period har hon utbildat sig till ungdomstränare i friidrott och varit framgångsrik instruktör i en ungdomsgrupp. Sommaren 2010 ledde hon föreningens friidrottsskola
 
Felicia Faller har under sin tid inom föreningen utvecklats till en mycket duktig konståkare. Felicia har god kvalitet på både skridskoåkning, hopp och piruetter och hon sammanbinder detta med en mycket vacker åkning då hon presterar sina tävlingsprogram. Hon har en härlig utstrålning som visar att hon verkligen älskar att åka konståkning.
Denna utstrålning får vi njuta av under föreningens uppvisningar då hon framför sina program på ett stilfullt sätt. Förutom att Felicia är en duktig konståkare, så är hon också en mycket duktig ledare för våra yngre åkare och en mycket god förebild både på och utanför isen.

2011

Jonathan Norman har under lång tid, trots sin ungdom, representerat vår förening i fotboll. Han gör det som aktiv, men han har även utbildat sig till tränare och domare, och som sådan hjälpt oss vid ett flertal tillfällen. Han är en lojal föreningsmänniska, som i många sammanhang visar påtagliga talanger som ledare.
Han är i alla sammanhang en god kamrat och väl värd styrelsens pokal.
Marie Allgulander är mrs handboll i Strand. Hon började som spelare och har sedan varit tränare för damlaget i flera år. Hon är ständigt på jakt att förnya sig genom utbildningar och förkovran. Marie utbildar nya spelare och ledare och hon delar gärna med sig av erfarenhet och kunskap. Marie har även tagit tag i återväxten i föreningen
genom att vara med och dra  igång handbollskaravanen som vänder sig till nybörjare. Hon är kassör i handbollssektionen och har där gjort ett jättejobb och grundligt gått igenom och granskat ekonomin på ett beundransvärt sätt, så minus vänts till plus.

2010

Caroline Hultman har under de senaste åren utvecklat en fantastisk ledarroll inom konståkningen, då framför allt för de yngre konståkarna, Hon har med ett starkt ledarskap förmågan att driva åkarna framåt samtidigt som hon ser åkarna som den dom verkligen är. Hon möter alltid tjejerna på ett beundransvärt sätt samtidigt som hon med en bra organisation genomfört
träningarna mycket målinriktat. Förutom framgång med sina egna barngrupper har Caroline varit mycket ansvarsfull i arbetet inför våra uppvisningar under året. Ett beundransvärt ledarskap och en mycket god förebild, är våra nyckelord för Caroline Hultman
Elin Sångberg får styrelsens pokal för att hon under flera år tränat regelbundet och presterat resultat i längdhopp som placerar henne bland de främsta i hennes årskull i Sverige och för att hon sommaren 2009 på ett förtjänstfullt sätt ledde friidrottsskola för yngre.
 
 

 

2009

Fredrik Näsman har representerat Strand i fotboll sedan barnsben. Han är en kämpastark och lojal lagspelare och dessutom något av en trivselgubbe i kamratkretsen. Hans naturliga auktoritet gör honom till en ledare på planen.
 
Olle Skoglund jobbar aktivt och entusiastiskt med utbildning för handbollens ungdomsledare. Nu i mars 2009 kommer en tränarutbildning TS2 (Tränarskolan del 2) med inriktning på ledare för ungdomar 16-18 år att inledas i Hudiksvall. Olle har själv varit aktiv spelare och vet värdet av utbildade ungdomsledare. Han är alltid
glad och lugn och ett föredöme för andra spelare och ledare. Olle är också ledare för B-pojkarna och ordnade 2008 Skärgårdslägret för laget.

2008

Amanda Faller har under året som gått klarat testerna som krävs för att avancera till tävling på högsta nivå för ungdomar 15 år. Amanda har under de tävlingar hon deltagit i visat att hon är stabil i sin åkning och hon har fått mycket fina resultat.
 
Amanda är Strands andra Ungdom A-åkare i historien. Hon har tränat konståkning
 sedan 7 års ålder. Hon är målmedveten och visar alltid stor glädje på träning och tävling. Hon arbetar hårt för att förbättra sin åkning ytterligare. Amanda har de senaste åren påvisat stor utveckling på både teknik i steg, hopp och piruetter samt i sin koreografi. Amanda är förutom en duktig konståkare en god förebild både på och utanför isen och en mycket duktig ledare till våra yngre åkare.
Mikael Olsson är 20 år och har deltagit i vår verksamhet i minst 5 år. Han började som lovande löpare, men fann själv snabbt att han trivdes bättre med att vara ledare och instruktör. Mikael ställer alltid upp när det gäller att jobba för sektionen (utom älgjaktsdagar, de är ännu heligare). Han gjorde en stor insats, när vi hade USM 2005.
 Han har gått flera instruktörsutbildningar  och han arbetar nu regelbundet minst två gånger i veckan som instruktör i gruppen 11-14 år.
Under en av veckans träningar har han introducerat rytmik och dans som ett väsentligt nytt inslag i friidrottsträningen.

2007

Linn Olsson har tränat konståkning sedan 5 års ålder. Hon är målmedveten och visar alltid stor glädje och entusiasm på träning och tävling. Hon har en vilja av stål då det gäller att förbättra sin åkning. Hon har de senaste åren påvisat stor utveckling på både teknik i steg, hopp och piruetter samt koreografi. Linns  största merit inom tävling
är en andra plats på DM och en femteplats på Svealandsmästerskapen för B-åkare. Linn är förutom en duktig konståkare en god förebild både på och utanför isen och en mycket duktig ledare till våra yngre åkare.
Anna Jacobsson är en återvändare som efter några års studier och spel i Uppsala åter finns i vår förening. Anna har med sin energi och entusiasm varit med och lyft både lag och medspelare. Hon har också helhjärtat engagerat sig som tränare/ledare i ett pojklag. Anna är en ledare och en förebild både på och utanför planen.
 
2006
Mina Sundqvist är 17 år och går på Bromangymnasiet. Inom friidrottssekionen har hon varit aktiv sedan barnaåren. Hon har varit och är aktiv utövare av friidrott, men framför allt gör hon stora och fina ledarinsatser. Hon är inne på sitt tredje år som instruktör för yngre friidrottare. I år har hon flyttat upp i gruppen 10-13 år och har påbörjat en
instruktörutbildning anpassad för åldersgruppen. Inför sommarens USM lärde hon sig att hantera den nya eltidtagningsutrustningen och gjorde en helgjuten insats under tävlingarna
Anders Larsson har under ett flertal år varit aktiv i vårt A-lag i fotboll. Som sådan är han alltid en mycket lojal lagspelare. Denna lojalitet finns också nu, när han ställer upp som en av ledarna i ungdomsfotbollen. Man talar om "urstrandare". Anders är på god väg att bli en sådan. Han känner samhörighet med hela föreningen.
 

2005

Sara Westrin har tränat konståkning sedan 4 års ålder. Hon har viljan att utvecklas, hon är mycket målmedveten och har alltid visat stor entusiasm på träningarna. På tävlingarna påvisar hon oftast mycket bra resultat. Hon har förmåga att genomföra sina program med stil och koreografi som uppskattas av både domare och publik.

Jonas Holmberg
Sara tävlade i A-klassen som minior. Som ungdom tävlade hon i B-klassen och har kvalificerat sig till LM varje år genom framskjutna placeringar på DM. Sara har konståkning som specialidrott på gymnasiet och har nu siktet inställt på att nå medaljplats på LM som junior. På uppvisningarna gör hon alltid en fantastisk insats där hon trollbinder publiken med sin utstrålning. Sara är en god förebild både på och utanför isen, och hon är en mycket duktig ledare för våra yngre åkare